Antall Besøkende:205720


Tariffavtale Login OCS
Statoil vil øke leteaktiviteten
Statoil legger opp til å bore mellom 25 og 30 letebrønner i år. Selskapet vender blikket mot Barentshavet i 2018.
 1 
 2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 
GOLIAT
ENI SIER NEI TIL MIDLERTIDIG DRIFTSSTANS PÅ GOLIAT
- Ut fra sikkerhetshensyn til arbeiderne på Goliat har vi foreslått en midlertidig driftsstans for å gjøre ferdig arbeid på Goliat. Det er avslått av ledelsen, sier hovedtillitsvalgt i ENI for Industri Energi, Martha Skjæveland.
Ønsket stans flere ganger
ENIs Goliatplattform startet produksjon i Barentshavet i mars i år, etter to år med forsinkelser, 15 milliarder kroner i overskridelser og utbedringer av alvorlige feil og mangler på plattformen nordvest for Hammerfest. De ansatte på plattformen har både før og etter at produksjonen startet levert bekymringsmeldinger til Petroleumstilsynet.

- Fagforeningene har foreslått midlertidig stans flere ganger, sist i et møte før sommeren. Våre folk mener det ville hjulpet med stans i en uke eller to. Men vi blir ikke hørt når vi kommer med andre forslag enn det ledelsen ønsker, sier Skjæveland.

Bekymringsmeldingene førte til at Industrienergi i juni foreslo midlertidig driftsstans for å få ferdigstilt utbedrings- og vedlikeholdsarbeid på plattformen. Hovedverneombudet på plattformen og fagforeningen Lederne og Industrienergi sendte så en bekymringsmelding til Petroleumstilsynet om situasjonen på plattformen.


Stort press
Petroleumstilsynet påpekte i flere vedtak feil og mangler som kunne true sikkerheten på plattformen, og produksjonen ble utsatt inntil ENI kunne dokumentere at avvikene var rettet opp. Ifølge fagforeningene fører stort arbeidspress til at viktig vedlikehold enten forskyves eller er vanskelig å utføre på en sikker måte mens produksjonen pågår.

- Mye vedlikeholdsarbeid skal utføres på jevnlig basis, og arbeiderne opplever at de ikke får tid til å utbedre skikkelig. Ting blir skjøvet på. Med den plassen og bemanningen som er ombord, er det vanskelig og vil ta veldig lang tid å komme ajour med nødvendig arbeid, mener Skjæveland.

Goliatplattformen skal etter planen produsere 100.000 fat olje om dagen , og en driftsstans ville ført til betydelig tapte inntekter for ENI.


Gasslekkasjer
Kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i ENI Norge sier selskapet mener det ikke er nødvendig med en lengre produksjonsstans.

- ENI Norge har utarbeidet planer for å forbedre operasjonell effektivitet og vedlikehold uten behov for langvarig produksjonsstans, sier Wulff. Han understreker at selskapet tar bekymringsmeldingene på alvor.

- I forbindelse med oppstart har det vært enkelte hendelser knyttet til lekkasjer av gass. Vi tar dette på stort alvor, men vi vil understreke at disse lekkasjene ikke er knyttet til den tekniske integriteten på plattformen, sier Wulff.
 


   
   Del på:         
 
email email
Arkiv
 • Oljeprisen har ikke ...
  Oljeprisen fortsetter oppturen. Onsdag morgen koster Brent-oljen 69,16 dollar fa...
 • Nå kommer oljejobben...
  Etter tre år med oljekrise planlegger to tredjedeler av oljerelaterte bedrifter ...
 • USA åpner store områ...
  Trump-regjeringen vil åpne store områder i Atlanterhavet, Stillehavet og Arktis ...
 • -MAERSK FÅR PÅ PUKKE...
  Petroleumstilsynet har varslet Maersk Drilling Norge om pålegg etter sin granski...
 • Økt optimisme innenf...
  Bedrifter innen olje- og gassvirksomheten er optimistiske med tanke på framtiden...
 • Nå får ansatte ta me...
  Fra månedsskiftet januar/februar blir det mulig for offshorearbeidere å ta med m...
 • -TYTTEBÆRKONTRAKT TI...
  Scarabeo 8 skal være vinneren av en ettbrønnskontrakt med Shell i Knarr-området...
 • MØTE MED BEDRIFTEN 2...
  Please find attached protocol from meeting with Saipem 21/12-17.
 • Statoil kan begynne ...
  Petroleumstilsynet har gitt Statoil samtykke til å bruke Songa Offshores Cat D-r...
 • Nye oljeprosjekter s...
  I 2017 er det blitt levert planer om utbygginger av oljefelt til 125 milliarder ...
 
 - Kabura/Publisher  1.0  | levert av iT Løsninger no as.