Antall Besøkende:199617


Tariffavtale Login OCS
Det er duket for hard kamp om attraktiv riggkontrakt
Oljeselskapet Verbundnetz Gas Norge (VNG) vil tildele en riggkontrakt for boring av seks produksjonsbrønner ved Fenja-feltet i løpet av to til tre uker, sier Atle Sonesen, sjef for selskapets norske virksomhet ved operatørkonferansen i Stavanger, melder Bloomberg,i følge TDN Finans.
 1 
 2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 
GOLIAT
ENI SIER NEI TIL MIDLERTIDIG DRIFTSSTANS PÅ GOLIAT
- Ut fra sikkerhetshensyn til arbeiderne på Goliat har vi foreslått en midlertidig driftsstans for å gjøre ferdig arbeid på Goliat. Det er avslått av ledelsen, sier hovedtillitsvalgt i ENI for Industri Energi, Martha Skjæveland.
Ønsket stans flere ganger
ENIs Goliatplattform startet produksjon i Barentshavet i mars i år, etter to år med forsinkelser, 15 milliarder kroner i overskridelser og utbedringer av alvorlige feil og mangler på plattformen nordvest for Hammerfest. De ansatte på plattformen har både før og etter at produksjonen startet levert bekymringsmeldinger til Petroleumstilsynet.

- Fagforeningene har foreslått midlertidig stans flere ganger, sist i et møte før sommeren. Våre folk mener det ville hjulpet med stans i en uke eller to. Men vi blir ikke hørt når vi kommer med andre forslag enn det ledelsen ønsker, sier Skjæveland.

Bekymringsmeldingene førte til at Industrienergi i juni foreslo midlertidig driftsstans for å få ferdigstilt utbedrings- og vedlikeholdsarbeid på plattformen. Hovedverneombudet på plattformen og fagforeningen Lederne og Industrienergi sendte så en bekymringsmelding til Petroleumstilsynet om situasjonen på plattformen.


Stort press
Petroleumstilsynet påpekte i flere vedtak feil og mangler som kunne true sikkerheten på plattformen, og produksjonen ble utsatt inntil ENI kunne dokumentere at avvikene var rettet opp. Ifølge fagforeningene fører stort arbeidspress til at viktig vedlikehold enten forskyves eller er vanskelig å utføre på en sikker måte mens produksjonen pågår.

- Mye vedlikeholdsarbeid skal utføres på jevnlig basis, og arbeiderne opplever at de ikke får tid til å utbedre skikkelig. Ting blir skjøvet på. Med den plassen og bemanningen som er ombord, er det vanskelig og vil ta veldig lang tid å komme ajour med nødvendig arbeid, mener Skjæveland.

Goliatplattformen skal etter planen produsere 100.000 fat olje om dagen , og en driftsstans ville ført til betydelig tapte inntekter for ENI.


Gasslekkasjer
Kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i ENI Norge sier selskapet mener det ikke er nødvendig med en lengre produksjonsstans.

- ENI Norge har utarbeidet planer for å forbedre operasjonell effektivitet og vedlikehold uten behov for langvarig produksjonsstans, sier Wulff. Han understreker at selskapet tar bekymringsmeldingene på alvor.

- I forbindelse med oppstart har det vært enkelte hendelser knyttet til lekkasjer av gass. Vi tar dette på stort alvor, men vi vil understreke at disse lekkasjene ikke er knyttet til den tekniske integriteten på plattformen, sier Wulff.
 


   
   Del på:         
 
email email
Arkiv
 • Trinity Nordic Cater...
  Industri Energi har i Stavanger tingrett fått medhold i samtlige 17 punkter i sa...
 • 180 ansatte mister j...
  Ifølge Sysla blir de ansatte sagt opp med virkning fra 1. desember.
 • MØTE MED BEDRIFTEN 2...
  Please find attached protocol from meeting with Saipem 25.10.17
 • TUSEN TAKK FRA ROSA ...
  ÅRSMØTET I SEA VEDTOK OGSÅ I ÅR Å GI EN GAVE TIL ROSA ...
 • WWF i strupen på Ind...
  Hvis jeg hadde vært oljearbeider hadde jeg meldt meg ut sporenstreksMen Industri...
 • Bideford Dolphin går...
  Etter å ha avsluttet sin kontrakt med Statoil i første halvdel av november går B...
 • TAR TUREN INNOM CCB ...
  Stena Don tar et kort opphold ved CCB, før den drar til britisk sokkel.
 • Trolig ingen ny arbe...
  Mange medlemmer har blitt rammet av at arbeidsledighetsforsikringen levert gjenn...
 • Saipem reduced its l...
  Lower impairments see Italian company book lower losses but underlying performan...
 • Dolphin permitterer ...
  Dolphin Drilling legger riggen Bideford Dolphin i opplag, og permitterer med det...
 
 - Kabura/Publisher  1.0  | levert av iT Løsninger no as.